Σε ποια ηλικία μπορεί ένα μωρό να κοιμάται με τη Lovey;

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστά τα μαλακά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των κουβέρτες, τα μαξιλάρια και τα μαλακά παιχνίδια, όπως τα loveys, να φυλάσσονται μακριά από το περιβάλλον ύπνου του μωρού κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

Έτσι, ένα υπέροχο δεν είναι ιδανικό για νεογέννητα βρέφη.

Αυτή η σύσταση γίνεται για να μειωθεί ο κίνδυνος του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS) και άλλων περιστατικών που σχετίζονται με τον ύπνο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του AAP:

  1. Χωρίς μαλακό κρεβάτι στην κούνια: Συνιστάται να αποφεύγετε την τοποθέτηση μαλακών αντικειμένων, χαλαρών κλινοσκεπασμάτων ή οποιωνδήποτε αντικειμένων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο ασφυξίας στο περιβάλλον ύπνου του μωρού κατά τους πρώτους 12 μήνες.
  2. Εισαγωγή αγαπημένων: Μόλις ένα μωρό φτάσει στην ηλικία του ενός έτους και μεταβεί σε μια κούνια ή ένα παιδικό κρεβάτι, οι γονείς μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν μια υπέροχη κουβέρτα ασφαλείας ή ένα μικρό μαλακό παιχνίδι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα αγαπημένο που είναι ασφαλές και κατάλληλο για ύπνο.
  3. Ασφαλείς πρακτικές ύπνου: Ακόμη και μετά την ηλικία του ενός έτους, οι γονείς θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν ασφαλείς πρακτικές ύπνου. Το lovey πρέπει να είναι μικρό, ελαφρύ και κατασκευασμένο από υλικά που αναπνέουν. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το μωρό μπορεί να αναπνέει εύκολα και ότι δεν υπάρχουν μικρά κομμάτια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού (όπως κουμπιά, μάτια ασφαλείας).

Πάντα να επικοινωνείτε με τον παιδίατρό σας για καθοδήγηση προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες ανάγκες και ανάπτυξη του μωρού σας.

Μερικά παιδιά μπορεί να είναι έτοιμα για ένα έρωτα νωρίτερα ή αργότερα από άλλα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη μεμονωμένοι παράγοντες.

Θυμηθείτε να ακολουθείτε τις οδηγίες ασφαλούς ύπνου, οι οποίες γενικά περιλαμβάνουν το να βάζετε τα μωρά ανάσκελα για ύπνο, τη χρήση ενός σταθερού στρώματος και την αποφυγή μαλακών κλινοσκεπασμάτων ή παιχνιδιών που θα μπορούσαν να ενέχουν κίνδυνο ασφυξίας.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *